henrinouwen

Twintig jaar geleden stierf Henri Nouwen onverwacht. Vandaag zou hij 84 jaar zijn geworden.
Henri Nouwen was een Nederlandse priester die een gewaardeerde professor was, zowel aan Yale als Harvard.

Op een bepaald moment besliste Henri Nouwen om zijn leven om te gooien en om het neerwaartse pad te volgen, net als Jezus. Hij verliet het publieke leven om te werken bij degene die worstelen om te overleven in Latijns Amerika. Daarna sloot hij zich aan bij De Ark gemeenschap Daybreak in Canada.

Henri was een ‘gekwetste genezer’, een rusteloze Godszoeker die een enorm vruchtbare erfenis naliet doorheen zijn leven, zijn geschriften en lezingen. Hij schreef en sprak zeer kwetsbaar en open. Hij vertrok vanuit ‘het geliefd zijn door God’ en kwam zo tot een spiritualiteit van gebrokenheid en kwetsbaarheid.

 

Hij schreef, “Gebed is niet gemakkelijk. Het vraagt een relatie waarin we iemand anders dan onszelf toelaten in het diepste binnenste van onze persoon, om daar te zien wat jezelf liever zelf zou verbergen, en om aan te raken wat je zelf liever onaangeraakt zou zien”.

De twintigste sterfdag van Henri Nouwen is aanleiding voor uitgeverij Berne Media om diens boek Open uw hart opnieuw uit te geven. Deze vertaling van zijn oorspronkelijk in 1975 geschreven Reaching out, verscheen eerder in 1988 bij uitgeverij Lannoo. Dominee Bert Altena schreef een recensie.

Gebed:

Heer God, we brengen bij U onze kwetsbaarheid, wonden, pijn en onze groei. Laats ons kwetsbare genezers zijn in deze wereld, door uw vergevende liefde. Amen

Bron: http://commonprayer.net/

Henri Nouwen aan het woord: 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s