Sinds vrijdag zijn we met het gezin terug uit Zweden. We genoten van een weekje stilte, rust, schoonheid en gezelschap in het mooie Dalsland. We verbleven bij uitgeweken Belgen in het Pilgrimshem, een plaats waar ik twee jaar geleden al eens in mijn ééntje naartoe trok. Een mooie afsluit van deze adventsperiode, 2017. Maar ook een mooie start van het jaar waarin we 10 jaar getrouwd zijn.

IMG_1626

Het was best speciaal. Terwijl in België de winkelstraten overspoeld werden met pakjesjagers en kerstmarktbezoekers, genoten wij met zijn vijfjes van wandelingen langs het meer of een tocht door het winterse bos. Omstreeks 15h werd het al donker, dus begon onze avond vroeg, en daar genoten we wel van. We lazen veel verhalen voor de kinderen, namen tijd om gezellig te tafelen en kropen vroeg onder de lakens. Kerst werd dit jaar een enorm intens gezinsmoment.

IMG_1659.JPG

Het is fijn om dicht bij de natuur te zijn. Waar vind je nog plekjes waar wolven en elanden leven en je hun sporen kunt ontdekken? Het is zalig om helemaal geen auto’s, treinen of vliegtuigen te horen. Ik houd van Zweden. Ik ervaar er enorm veel ruimte en adem.

IMG_1647

Met deze reis sloten we als gezin ons jaar af, een jaar waar we Tilly mochten verwelkomen. We namen tijd om het jaar te overlopen, de leuke en minder leuke momenten te benoemen.

IMG_1712

Nu wordt het tijd om ook naar de toekomst te kijken, startende met 2018. Saar start opnieuw met werken na een jaartje bevallingsrust en ouderschapsrust. Ik ga verder aan de slag als coördinator bij Arbeid & Milieu vzw. De kinderen nemen de draad terug op in het derde kleuter en tweede leerjaar. Samen willen we ook tijd maken om uit te kijken naar de verre toekomst. We zijn zelf benieuwd welke ideeën en dromen al dan niet vorm zullen krijgen. We gaan als pelgrim op weg, onzeker waar het pad ons zal leiden.

Wij wensen jullie alvast een fijn en gezegend 2018 toe!

 

 

Een gedachte over “From Sweden with love

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s