God is een bron van een enorme ‘revolutionaire fantasie’. Gods inventiviteit en creativiteit zijn verbazingwekkend. God die een giraffe verzint, een komkommer, de boventonen, seksuele voortplanting, zwaartekracht, dolfijnen en aardbeien. Ongelooflijk maar waar. God nodigt ons uit om medescheppers te zijn door op een creatieve manier uitdrukking te geven aan zijn nieuwe schepping in het hier en nu. Door het leven, sterven en de opstanding van Jezus is Gods nieuwe schepping doorgebroken in deze wereld. De Schepper nodigt ons uit te verzinnen hoe we onze mosterdzaadjes door Hem kunnen laten gebruiken, om, hoe beperkt ook, uitdrukking te kunnen geven aan zijn nieuwe schepping, in afwachting van de dag dat Christus terugkomt en alle dingen nieuw worden gemaakt.

(Geïnspireerd door De Nieuwe Samenzweerders van Tom Sine)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s