In onze tijd, de tijd van automatisering, vergeten we de grootheid van goed gedane handenarbeid. De ambachtsman heeft iets beschouwends. De echte meubelmaker, die van het hout houdt en die zijn gereedschappen kent, overhaast zich niet en wordt niet zenuwachtig. Hij kent zijn vak en iedere handeling wordt met precisie uitgevoerd. Het gemaakte werkstuk is mooi.

ambachtsman

In een gemeenschap waar hard en nauwkeurig wordt gewerkt en waar iedereen zijn plaats heeft, wordt de eenheid heel bijzonder bevorderd. De gemeenschappen waar te veel luxe en vrije tijd is, teveel slordigheid heerst, worden gauw lauwe gemeenschappen waar de kanker van het egoïsme zich verspreidt.

J Vanier, in broosheid dragen, p 306

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s