De aloude traditie van vasten (elk op zijn eigen manier) willen we combineren met dagelijkse lezingen en een wekelijks deelmoment.

We willen het niet alleen proberen met woorden, maar ook met beelden en dit aan de hand van het boek ‘Jezus voor ogen’. In dit boek vind je voor elke dag een prachtig kunstwerk en een tekst die het kunstwerk beschrijft en zoekt naar de betekenis.Verder komen we in Kortrijk iedere dinsdag samen om als groep onze impressies over een kunstwerk te delen.

Jezus voor ogen brengt vooral hedendaagse kunstwerken uit binnen- en buitenland voor het voetlicht, naast ook oudere werken. Zo kun je tientallen christelijke kunstenaars beter leren kennen.De beeldmeditaties en beeldbijbelstudies werden ontwikkeld door kunstkenner Marleen Hengelaar-Rookmaaker. Ze richtte Artway op (www.artway.eu) dat geloof, kunst en kerk verbindt.

Er zitten 0 producten in uw winkelmand Er zit 1 product in uw ...

Praktisch:

Vastentijd loopt van 1 maart t.e.m. 16 april (Pasen)
In Kortrijk komen we op volgende data samen: 07/03 14/03 21/03 28/03 04/04 & 11/04 telkens om 20h (plaats volgt nog)
Begeleider: Sem Thomas
Kostprijs: boek + vrije bijdrage
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Zin om deel te nemen? Laat een berichtje na via onderstaande. (plaatsen beperkt, we komen samen met een tiental mensen)

Je kunt ook op afstand deelnemen door het boek aan te schaffen en je eigen reflecties te delen via de fb groep via deze link.

 

Een gedachte over “Veertigdagentijd in beeld en woord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s