We bevinden ons in de goede week, tevens de laatste week van de veertigdagentijd. Wij hadden het voorrecht om met een kleine groep het mysterie van Pasen op een andere manier te leren kennen: via beeld & kunst. Enorm verrassend hoe beelden, en soms eeuwenoude kunst zo gevat een aspect van dit mysterie kunnen onthullen. Ook fijn om onze interpretaties samen in kleine groep te delen.

Als gezin is het een bijzondere tijd omdat we samen in verwachting zijn van een baby. De baby moest er al zijn op 5 april, maar laat dus nog wat op zich wachten. Best wel spannend, zo’n advent ervaring in de veertigdagentijd. Opnieuw besef ik dat geduld niet mijn sterkste deugd is. Wel het besef dat het nieuwe leven er al is, het moet zich nu gewoon nog kenbaar maken.

Deze week vind je een artikeltje over onze ‘paas ervaringen’ terug in Kerk & Leven, prachtig geschreven door Christof Bouweraerts.

Schermafbeelding 2017-04-12 om 15.09.24
Bron: Kerk en Leven

Op het einde van de goede week zijn er in Kortrijk een aantal ‘oecumenische’ initiatieven die we graag aankondigen. Vrijdag vindt er een ‘goede vrijdag optocht’ plaats die start aan de protestantse kerk. Op zaterdag is er een Paaswake georganiseerd door de Sint-Michielsbeweging ism van de Evangelische gemeente van Kuurne. Dit zijn de beide geloofsgemeenschappen waar wij ook bij betrokken zijn. Meer info hieronder.

Schermafbeelding 2017-04-12 om 15.19.24.png

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s