Chief Seattle 01.jpg

Seattle werd geboren in de Suquamish stam, in een dorpje langs de rivier Puget Sound. Als kind was hij getuige van de aankomst van de eerste blanken in het Noordwesten. Reeds vroeg werd hij opperhoofd van de stam en erfde zo de verantwoordelijkheid om te onderhandelen met de blanke kolonisten. Hij weigerde om weerstand te bieden met geweld en stond op een vredevolle weg. In 1830 werd hij Christen, samen met vele andere inboorlingen. Seattle werd een leider die zich toewijdde aan de integratie van zijn geloof in zijn oorspronkelijke cultuur en traditie.
Hij werd enorm ontmoedigd door de manier waarop de kolonisten omgingen met de schepping en de natuur. Hij stierf op 7 juni 1866 in ‘Port Madison Reservation’, een reservaat dicht bij de stad Seattle, die op vandaag nog steeds zijn naam draagt.

Gebed: Heer, U zorgt voor de ganse schepping en neigt uw oog over gans de aarde en zijn bewoners, dag en nacht. Help ons lief te hebben wat uw hand schiep. Leer ons dat we een deel zijn van een groter web, samen geweven voor het welzijn van ieder. Amen

522258659-chief-seattle-quote.jpg

Vertaald Uit Common Prayer (Claiborne, Hartgrove) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s