Waarom kunnen gelovige woorden zo afgekloven klinken? Bestaat er een kerk die geen mensen afschrijft? Kan het verhaal van Jezus jouw omgeving mooier maken?

Vorig jaar ontdekten we Lazarus, gedragen door een grote groep diverse theologen en geloofsdoeners in Nederland. Lazarus is iedereen die aan het ontdekken is dat Jezus volgen guller, gastvrijer, spannender en mooier is dan je altijd dacht. Lazarus is een beweging van mensen die op zoek zijn naar nieuwe vormen en woorden voor geloof. Deze zoektocht beleven ze in een online magazine, een cursus, een tour, en er volgt nog meer.

Heel bevrijdend om deze beweging die overal ter wereld gaande is, ook in onze laaglanden te ontdekken. Als je in Lazarus duikt krijg je een gevoel van vrijheid en verwondering.

13703184_1720945951512751_166501711_n

Iedere morgen luister ik op de trein naar de overweging van Rikko Voorberg voor de rubriek Lazarus staat op. Iedere morgen duikt hij in een oud klooster-leesrooster en deelt een overweging. Prachtig om dit mee te volgen.

Voor ons zijn dergelijke initiatieven echt belangrijk en leven gevend. En misschien fijn voor jullie om eens in te grasduinen tijdens het verlof?

 

 

Een gedachte over “Progressief & Christen ?

  1. Weet je, mijn biologische vader heeft me na dertig jaar en een heel verhaal volgende tegen mij gezegd: ik ben niet zeker of jij wel echt mijn zoon bent, slik.. als gevolg. Nu ben ik 41 jaar. En ja, ik ben christen, op Gods manier, dwz… welk een ongelofelijke Zegen is het niet om Zijn Kind genoemd te worden?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s